Een musthave voor je elektrische auto: een draagbare oplader

Tesla aan een laadpaal

Als je een elektrische auto rijdt heb je vast wel eens meegemaakt dat je auto onderweg toch minder batterij heeft dan je van te voren had ingeschat. Op dat moment moet je je auto gaan opladen aan een openbare laadpaal. Maar als deze nu bezet zijn en je niet meer verder kunt rijden heb je een probleem. Een Draagbare oplader biedt dan een mooi uitkomst. Een draagbare oplader kun je namelijk eenvoudig meenemen wanneer je onderweg gaat met je voertuig. Een draagbare oplader is een kabel die bestaat uit een plug voor uw auto en een stekker-uitgang. Je hebt dus alleen maar een stopcontact nodig om je auto op te laden!

Voordelen van een draagbare oplader

Het eerste grote voordeel van een draagbare oplader is natuurlijk het gemak. Je bent namelijk niet afhankelijk van je privé- of openbare laadpaal om je elektrische auto op te laten. Een simpel stopcontact is voldoende. Ook als je thuis geen plek hebt voor een laadpaal biedt een draagbare oplader een fijne oplossing. Een tweede voordeel is dat een draagbare oplader ook nog eens ontzettend veilig is. De meeste kabels zijn namelijk gemaakt met een speciale beveiliging zodat kans op brand of kortsluiting nihil wordt. Daarnaast laadt de oplader je auto net zolang op totdat deze helemaal vol is. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of je batterij wel vol is. 

Welke draagbare opladers zijn er

Indien je overtuigd bent van de voordelen van een draagbare oplader kun je eens gaan zoeken naar de beste oplader voor jouw auto. Volgens Soolutions zijn er in principe twee verschillende soorten draagbare opladers. Je hebt namelijk type 1 draagbare opladers en type 2 draagbare opladers. Het type verwijst hier naar het type auto dat je hebt. Zo heb je op de meeste Europese elektrische auto’s een type 1 aansluiting. Daarentegen maken Amerikaanse en Japanse elektrische auto’s veelal gebruik van een type 2 aansluiting. Daarnaast kun je nog een kabel zoeken op laadsnelheid. Tenslotte worden in de meeste gevallen draagbare opladers ook nog eens op maat gemaakt zodat je nooit een te korte kabel hebt.