Waarom auto naar de sloperij brengen?

Heb je een tweedehands voertuig? Dan moet je deze natuurlijk ieder jaar laten keuren bij een garage erkend door het RDW en het ARN. Dit is altijd een spannend moment en je wilt natuurlijk dat je auto door de APK keuring heen komt. Dit is niet altijd het geval en de auto kan dus ook afgekeurd worden door de garage erkend door het RDW. Dit is natuurlijk vervelend en je moet de auto dan laten repareren door de garage. De reparatie kosten hiervan kunnen hoog oplopen en soms overschrijden deze de waarde van je tweedehands voertuig. Op dit moment is het een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Veel mensen proberen dit via het internet door middel van een advertentie, maar dit werkt niet. Het duurt namelijk maanden voordat je de sloopauto verkoopt en dat is natuurlijk vervelend. Je kunt de auto veel beter verkopen aan de autosloperij, maar wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordeel 1: vergoeding

Een sloopauto inleveren bij een sloperij geeft je ten eerste veel voordeel. Je krijgt een kleine vergoeding voor het verkopen van een sloopauto aan een sloperij. Dit heeft te maken met de onderdelen en het oud ijzer dat in de auto zit. Hoe meer dit waard is, hoe meer geld je kunt verwachten van de sloperij. Afhankelijk van het type auto krijg je een vergoeding en deze kun je natuurlijk gebruiken voor het kopen van een nieuwe auto. Je krijgt hierbij natuurlijk ook een vrijwaring code, zodat de auto niet meer onder je naam staat.

Voordeel 2: tijd

Een ander groot voordeel is dat je snel af bent van een sloopauto als je deze verkoopt aan een sloperij. Je kunt makkelijk binnen een paar minuten een afspraak maken met een autosloperij. De auto komen ze vaak binnen 24 uur ophalen en krijg je een vrijwaring code. Deze code kun je gebruiken voor het opzeggen van het voertuig bij het RDW. Dit is natuurlijk ideaal als je snel af wilt van je voertuig. Daarnaast wordt de auto opgehaald door de sloperij en is dat natuurlijk een ander groot voordeel. Veel sloopauto’s kunnen namelijk niet meer rijden, of zijn afgekeurd en is dit een goede oplossing. Niet iedere sloperij doet dit en het is daarom erg belangrijk dat je hier veel informatie over op zoekt.