Ontdek in een oogopslag of je teveel rente betaalt

Rente.nl

Wie rente betaalt of ontvangt, doet er goed aan om dit eens flink onder de loep te nemen. Via een website als rente.nl kun je ontdekken of je misschien te veel rente betaalt, of juist minder ontvangt dan je zou kunnen krijgen. Het is goed om hier eens de tijd voor te nemen, ook voor dat je een bepaald contract aangaat. Op een site als rente.nl kun je vergelijkingen maken tussen verschillende aanbieders op het gebied van:

  • hypotheken en hypotheekrente
  • persoonlijke leningen en roodstand
  • een doorlopend krediet
  • financiering voor een auto, verbouwing of ander doel

Dit is slechts een greep uit de producten die je kunt vergelijken via zo’n website. Je kunt dan binnen de kortste keren ontdekken of je teveel betaalt.

Rente.nl

Wat als je teveel betaalt?

In een ideale situatie ga je rentes vergelijken nog voordat je een lening afsluit. Een zo laag mogelijke rente betekent lage maandlasten en dat is natuurlijk voor jou de meest gunstige positie. Zorg daarom dat je altijd voor je een financieel product afsluit, de verschillende opties met elkaar vergelijkt. Ben je daar te laat mee omdat je nu al ergens zit waar de rente hoger is dan gewenst? Dan kun je nog leningen oversluiten. Een lening oversluiten – of meerdere leningen oversluiten – betekent in feite dat een nieuw bedrijf de leningen overneemt die jij bij een ander bedrijf zoals een bank hebt lopen. Je krijgt dan in sommige gevallen meer gunstige voorwaarden dan bij de oudere partij. Bovendien heb je al je leningen gemakkelijk onder één dak. Dat is wel zo prettig voor je overzicht.