Zo kun je akoestiek in de horeca verbeteren

akoestiek horeca verbeteren

Horeca bevindt zich regelmatig in grote, open ruimtes. Dat geldt voor grote restaurants maar ook popzalen, podia en clubs. Het is in zulke ruimtes heel lastig om de juiste akoestiek te realiseren. Een slecht akoestiek in de horeca heeft een zeer negatief effect op je bezoekersaantallen. De akoestiek in horeca verbeteren is echter goed mogelijk met een aantal aanpassingen in je zaak.

akoestiek horeca verbeteren

Betere akoestiek bereik je zo

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de akoestiek in de horeca te verbeteren:

  • een geluidsmeting doen om het probleem te vinden
  • akoestische wanden plaatsen
  • akoestisch plafond plaatsen
  • verlichting met akoestiek
  • scheidingswanden en meubels die akoestiek bevorderen

Het zal je niet verbazen dat er bedrijven zijn die zich specialiseren in het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Het is namelijk echt een vak apart. Zij maken een soort geluidsplan op basis van de invulling van de ruimte en de gewenste akoestiek. Vervolgens gaan ze met de juiste meubels, plafonds, wanden en meer die akoestiek perfect maken. Je kunt namelijk ook kiezen voor meubilair dat een gunstige akoestiek bevordert. Meubels heb je toch al nodig dus zo pak je twee dingen tegelijk aan.