Tenerife: ideaal vakantie-eiland voor alle soorten vakantiegangers

Tenerife

Onder toeristen van verschillend allooi zijn de Canarische Eilanden al jarenlang erg geliefd. Als er echter één eiland genoemd moet worden waar het meest te beleven valt, dan is dat waarschijnlijk toch wel Tenerife. Dit is tevens het grootste eiland van deze archipel. Het heeft onder meer twee vliegvelden en met Santa Cruz de Tenerife een heuse grote stad ter beschikking. Opvallend is verder dat natuurliefhebbers, strandfans en uitgaanspubliek hier allemaal op hun plek zijn.

Tenerife

Even helemaal bijkomen in de zuidelijke badplaatsen

Op natuurlijk vlak kan Tenerife nog zoveel moois te bieden hebben, voor de toeristische sector is de komst van het uitgaanspubliek natuurlijk ook erg belangrijk. Als je er zelf aan toe bent om even helemaal bij te komen en je dit het liefst doet via uitgaan en strandbezoek, dan is het logisch om te overwegen een verblijf te boeken in het zuidelijk gelegen Playa de las Americas. Dit is een badplaats met vooral veel hotels en uitgaansgelegen. Hiernaast liggen nog de plaatsen Bahía del Duque en Costa Adeje. Dit zijn badplaatsen met een iets deftigere signatuur. In deze regio vind je ook de nodige waterparken en golfresorts.

Bezoek Spanjes hoogste punt

Tenerife is om een andere reden ook een bijzondere plek: op dit eiland vind je namelijk het hoogste punt van heel Spanje. We hebben het hier over de berg Pico del Teide. De top van deze berg (in wezen een vulkaanberg) bevindt zich maar liefst 3718 meter boven zeeniveau. Deze berg maakt deel uit van een nationaal park dat je op een heel makkelijke en toegankelijke manier kunt bezoeken, bijvoorbeeld via een excursie. Als je van een stevige bergwandeling houdt kun je uiteraard ook zelf op ontdekking gaan. De panoramische uitzichten die je dan ten deel zullen vallen zullen adembenemend zijn.