Waar moet je opletten bij de aanschaf van een aanhangwagen?

Een aanhanger is ook een grote investering en een grote verantwoordelijkheid. Een trailer van slechte kwaliteit kan veel problemen veroorzaken, andere mensen op de weg in gevaar brengen en de lading niet goed beschermen. Daarom is het belangrijk om onderzoek te doen en tijd te spenderen aan het vinden van de beste aanhangwagen voor jouw vereisten en budget. Veel potentiële eigenaars van trailers hebben er nog nooit één gekocht en weten niet waar ze op moeten letten. We raden je aan de onderstaande punten te overwegen voordat je een aanhanger huurt.

1. Aanhangergrootte

Het is belangrijk om te bepalen welke maat van de trailer je wilt voordat je naar het voertuig gaat. Sommigen maken de fout om een ​​kleine aanhangwagen te huren die niet aan hun eisen voldoet en die een financiële last voor een bedrijf kan zijn. Investeer altijd in een grotere trailer dan je denkt dat je nodig hebt, want de lading kan met de tijd groter worden. Inspecteer de aanhangwagenopties zorgvuldig om te beslissen welke maat voor jou geschikt is. Het is beter om vroeg in een grotere trailer te investeren in plaats van gedwongen te worden om een ​​andere te kopen, gewoon om de vracht te vervoeren die je moet vervoeren.

2. Aantal, types en draagvermogen van de assen

Dit is afhankelijk van de belasting, de wegomstandigheden en het budget. Er zijn twee opties beschikbaar, waaronder tandemassen en enkele assen. Tandemassen zijn duurder, maar ze kunnen grotere lasten verdragen en zonder veel problemen op ruwere wegen rijden. Deze as kan ook grote snelheden goed aan en zorgt ervoor dat het voertuig stabiel is. Dit vermindert het risico om met het voertuig op ruwere wegen te rijden. Enkelvoudige assen zijn meer betaalbaar en zijn geschikt voor lichtere belastingen bij goede wegomstandigheden. Potentiële kopers kunnen kiezen tussen bladveer en torsieassen. Bladveerassen komen vaker voor en zijn betaalbaar, maar dat gaat ten koste van de prestaties. De torsieassen zijn gemakkelijker te onderhouden en een beetje duurder, maar ze presteren goed op de lange termijn. Aanhangwagens met torsieassen kunnen een lagere cost of ownership hebben. Hogere dragende assen zijn ook duurder, maar de investering kan op de lange termijn vruchten afwerpen, omdat je meer vracht kunt vervoeren en niet veel stress zult veroorzaken voor het voertuig.

3. Kleur van de bijgevoegde aanhangwagen

De meeste aanhangwagens zijn verkrijgbaar in wit of zwart aluminium. Sommige eigenaren van een aanhangwagen willen de kleur aanpassen en er wat branding aan toevoegen. Er zijn genoeg bedrijven die dit voor je kunnen doen. Koop een standaardkleur die je gemakkelijk kan wijzigen naar jouw keuze.

4. Budget en kwaliteit van de trailer

Het is beter om te investeren in kwaliteit door vooraf wat meer geld te besteden. Die investering in kwaliteit zorgt ervoor dat je niet al te vaak hoeft te maken met reparaties, slechte prestaties en een kortere levensduur van de aanhangwagen. Met trailers van goede kwaliteit kun je op de lange termijn geld besparen. Let op informatie over garanties, het productieproces en de algemene reputatie van de fabrikant voordat je een aankoop doet. Alle informatie is eenvoudig online beschikbaar en de meeste fabrikanten hebben aangepaste zorgnummers waarop je kunt bellen voor meer informatie over de trailers.