Dit is waarom facility management onmisbaar is in jouw bedrijf

Facility management. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een succesvol bedrijf. Het maakt daarbij natuurlijk niet uit of het om een kantoor, winkel of restaurant gaat. Op het moment dat de bezoekers en ook werknemers niet volledig kunnen worden ontzorgt, zal het heel erg lastig worden om het hoofd boven water te houden. Dit geldt niet alleen voor bezoekers, maar ook voor je eigen werknemers. Hoe vaak komt het wel niet voor dat een nieuwe werknemer op zijn of haar eerste dag niet kan inloggen en dus de eerste paar uur helemaal niets kan doen? Des te belangrijker is het dus om ervoor te zorgen dat je dit op orde hebt. Om ervoor te zorgen dat ook jouw bedrijf zowel haar werknemers, als eventuele bezoekers van alle gemakken kan voorzien, hebben we een aantal handige tips voor je en tevens ook redenen voor je op een rijtje gezet, waarom het zo belangrijk is te investeren in goed facility management.

De eerste indruk is het belangrijkste

Wanneer een bezoeker binnenkomt, kun je er maar één voor zorgen dat ze een onvergetelijke eerste indruk krijgen. Des te belangrijker is het daarom dus ook om ervoor te zorgen dat je alles perfect voor elkaar hebt. Dit begint al bij binnenkomst dat de lobby netjes is en de receptioniste vraagt of de bezoeker eventueel iets zou willen drinken. Schone ramen, het maaien van het gras en tal van andere zaken dragen hier natuurlijk ook aan bij. Omdat het heel logisch is dat je hier als ondernemer niet direct zelf aan denkt, is het dus ook heel verstandig om dit uit te besteden of iemand voor in dienst te nemen die deze zaken voor je van A tot en met Z coördineert. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans dat het 

één grote rotzooi wordt, waardoor die belangrijke eerste indruk niet goed is.

Je personeel is gemotiveerder

Niet alleen is facility management belangrijk voor je bezoekers. Ook voor je werknemers is het belangrijk dat alles keurig netjes geregeld is. Nu hoeft dit niet te betekenen dat er iedere middag om klokslag 12.00 uur een uitgebreide lunch klaar staat, maar is het vooral belangrijk dat ervoor zorgt dat de werkplek van alle benodigde faciliteiten is voorzien en ook dat ze serieus worden genomen als het gaat om de smaak van de koffie. Uit verschillende onderzoeken is namelijk naar voren gekomen dat bedrijven waarbij het facility management on point is, het ziekteverzuim tot wel de helft lager ligt. Een veelgemaakte denkfout van veel werkgevers is namelijk vaak dat werknemer niet zo veel eisen moet stellen. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Op het moment dat je de hele dag aan het werk bent, mag je toch op z’n minst verwachten dat de zaken die voor elkaar moeten zijn, dit ook daadwerkelijk zijn.