Tekenen langs de Regenboog is er voor dagbesteding dementie

Wanneer je de titel leest, tekenen langs de Regenboog, dan denk je  niet meteen aan dagbesteding dementie. Echter is dit de naam van de dagbesteding welke speciaal voor jongere en vitalere dementen is die buiten de bestaande dagbesteding vallen. Hierbij de dagbesteding kunnen de mensen bezig zijn met en in de natuur en door beweging actief blijven. Ook creativiteit en contact met dieren als ook activiteiten in de natuur zijn dan ook belangrijk in de dagbesteding dementie. 

De boerderij “De Reizende Man” bestaat al 100 jaar en op deze boerderij wonen ook honden en een paard waar de cliënten helemaal dol op zijn.  dagbesteding dementie

Een goede plaats voor dementerende mensen

Omdat wij op zoek waren naar een geschikte plaats voor onze vader hebben wij een gesprek aangevraagd bij Tekenen langs de Regenboog. Al snel kwamen wij erachter dat dit de ideale plek was voor onze vader, vooral omdat hij altijd veel om dieren gaf. Samen met de begeleiders gaan de cliënten de dieren verzorgen en eten geven, iets wat onze vader altijd leuk vond om te doen. Maar ook het luisteren naar muziek en het vooral het meezingen is voor mijn vader een zeer leuke bezigheid. Volgende week mag hij een dagje proefdraaien kijken of hij het leuk vindt.